The Hearach Whisky

HEARACH WHISKY - de første dråber fra Isle of Harris Distillery.

I september 2015 åbnede det første destilleri på Harris dørene, og man
begyndte at fyre op under kedlerne, for at producere whisky og gin på
denne ø i De Ydre Hebrider. Men det var 8 år tidligere, at Anderson
Bakewell tog initiativ til at grundlægge det sociale destilleri i byen
Tarbert. I modsætning til mange andre destillerier, så har Isle of
Harris Distillery ventet på at frigive deres whisky, til den var klar -
godt hjulpet på vej af deres cash flow fra den prisvindende Harris Gin
og de mange tusinde besøgende hvert år på destilleriet.

Men - nu er den klar! Whiskyen er mindst 5 år gammel, men er en blanding
af flere års destillater. Der er tale om en Single Malt, letrøget (12-15
ppm), produceret på 100% skotsk Concerto byg, nedvandet til 46%,
ufiltreret og uden tilsat farve / karamel. Whiskyen har modnet på 3
forskellige fadtyper, 1st fill Bourbon cask (tidligere modnet whisky fra
Heaven Hill og Buffalo Trace), Spanske Olorosse fade og endelig spanske
Fino fade. Efter fadene var tømt, blev whsikyen viet i store fade i
mindst 12 uger, før det blev aftappet på flaske.

Mange destillerier snakker om deres vand, der er afgørende for whiskyens
kvalitet. Isle of Harris benytter sig af vand fra Abhainn Cnoc
a´Charrain, der skulle være det blødeste vand, der til dato er brugt af
et skotsk destilleri. En anden væsentlig faktor er gæringen, og i bedste
Harris stil, så har man tid til at vente, så gæringen er mellem 70 og
120 timer. Det store spring skyldes blandt andet, at man ikke arbejder i
weekendenderne på destilleriet - på Harris er ALT lukket på søndage.

Efter destillering i de italiensk producerede kobberkedler, modnes
whiskyen i destilleriets lagerbygninger ved Ardhasaig, der ligger ud til
Atlanterhavet - hvor Golfstrømmen passerer lige udenfor. Dette er med
til at give den perfekte modning i fadene, da temperaturen året rundt er
meget konstante.

Der er kun kommet et begrænset antal flasker til Danmark, og vi formoder
derfor, at denne whisky meget hurtigt bliver udsolgt. Der forventes
først en ny aftapning af The Hearach i 2. halvår 2024.

Shona Macleod (blender på Isle of Harris Distillery) har givet følgende
smagsnoter af The Hearach
Det første smagsindtryk er en let tørverøg, der minder Shona om duften
fra pejsen i hendes barndomshjem på Harris. Derpå følger en toasted
maltsmag, et strejf af æblekage og en duft af Machair blomster, især
hvidkløveren, der blomster langs Harris vestkyst hver sommer.
Forskellige toner af krydderier fornemmes også samt kandiseret ingefær
fra en gammel opskrift, Honeycomb kage og Clotted Cream, der afrundes
med en blød læder note.

70 CL - 46% Alc/Vol

STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.